Ruffer Investment, administrează active de 27 miliarde de dolari, face un pariu Bitcoin de 15 milioane de dolari

Un manager de active britanic cotat la bursă cu 27 de miliarde de dolari în active administrate face un pariu pe Bitcoin. Ruffer Investment Company a dezvăluit într-o postare adresată investitorilor că a alocat 15 milioane de dolari criptomonedei ca o mișcare defensivă împotriva devalorizării monedei fiduciare.

Compania londoneză a investit în Bitcoin prin intermediul fondului său a dezvăluit postarea din 15 decembrie. Alocarea se ridică la 2,5% din cele 620 milioane dolari din activele gestionate ale fondului, echivalând cu 15 milioane dolari. Ruffer Investment, compania-mamă, administrează peste 27 de miliarde de dolari.

Investiția Bitcoin este „în primul rând o mișcare defensivă”, a declarat firma. Acest lucru s-a întâmplat după ce și-a redus expunerea la aur în noiembrie, o mișcare care devine destul de frecventă în rândul investitorilor instituționali. După cum a raportat Crypto News Flash, CEO-ul celui mai mare manager de fonduri speculative din lume, BlackRock, a susținut recent că Bitcoin va înlocui aurul ca monedă alternativă la alegere pentru mulți.

Ruffer a reamintit sentimentele majorității administratorilor de fonduri de active care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la devalorizarea majorității monedelor fiduciare majore. Compania deține în prezent 8,4% din activele sale în numerar, în valoare de 2,3 miliarde de dolari. Peste 80% din acest lucru se află în lira sterlină, așa cum a dezvăluit un analist de criptomonede pe Twitter. Ruffer a declarat:

Expunerea la bitcoin este în prezent echivalentă cu aproximativ 2,5% din portofoliu. Vedem aceasta ca o poliță de asigurare mică, dar puternică, împotriva devalorizării continue a principalelor monede ale lumii. Bitcoin diversifică investițiile (mult mai mari) ale companiei în aur și obligațiuni legate de inflație și acționează ca o acoperire împotriva unora dintre riscurile monetare și de piață pe care le vedem.

Investitorii instituționali investesc la Bitcoin
Ruffer este doar ultimul dintr-o linie în creștere de investitori instituționali, atât publici, cât și privați, care au investit în Bitcoin. Majoritatea acestor companii văd Bitcoin ca o acoperire împotriva degradării monedelor fiat. Pandemia de coronavirus a declanșat în special această devalorizare, majoritatea guvernelor apelând la „tipărirea banilor” pentru a ajuta la redresarea economică. În SUA, Rezerva Federală a tipărit miliarde de dolari în 2020, cu unul din cinci dolari în circulație fiind tipărit doar anul acesta.

Această creștere a interesului instituțional este probabil cel mai bine văzută de creșterea explozivă a Grayscale Bitcoin Trust. După cum a dezvăluit recent CEO-ul companiei, Barry Silbert, în cele 45 de zile de la 1 noiembrie, aproape că și-a dublat activele administrate.

Grayscale este acum cel mai mare deținător de Bitcoin din lume. Conform Vetle Lunde de la Arcane Research, firma deține acum 544.000 BTC, puțin sub 3% din oferta totală de Bitcoin.