Un manager de active britanic cotat la bursă cu 27 de miliarde de dolari în active administrate face un pariu pe Bitcoin. Ruffer Investment Company a dezvăluit într-o postare adresată investitorilor că a alocat 15 milioane de dolari criptomonedei ca o mișcare defensivă împotriva devalorizării monedei fiduciare.
Compania londoneză a investit în Bitcoin prin intermediul fondului său a dezvăluit postarea din 15 decembrie. Alocarea se ridică la 2,5% din cele 620 milioane dolari din activele gestionate ale fondului, echivalând cu 15 milioane dolari. Ruffer Investment, compania-mamă, administrează peste 27 de miliarde de dolari.
Investiția Bitcoin este „în primul rând o mișcare defensivă”, a declarat firma. Acest lucru s-a întâmplat după ce și-a redus expunerea la aur în noiembrie, o mișcare care devine destul de frecventă în rândul investitorilor instituționali. După cum a raportat Crypto News Flash, CEO-ul celui mai mare manager de fonduri speculative din lume, BlackRock, a susținut recent că Bitcoin va înlocui aurul ca monedă alternativă la alegere pentru mulți.
Ruffer a reamintit sentimentele majorității administratorilor de fonduri de active care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la devalorizarea majorității monedelor fiduciare majore. Compania deține în prezent 8,4% din activele sale în numerar, în valoare de 2,3 miliarde de dolari. Peste 80% din acest lucru se află în lira sterlină, așa cum a dezvăluit un analist de criptomonede pe Twitter. Ruffer a declarat:
Expunerea la bitcoin este în prezent echivalentă cu aproximativ 2,5% din portofoliu. Vedem aceasta ca o poliță de asigurare mică, dar puternică, împotriva devalorizării continue a principalelor monede ale lumii. Bitcoin diversifică investițiile (mult mai mari) ale companiei în aur și obligațiuni legate de inflație și acționează ca o acoperire împotriva unora dintre riscurile monetare și de piață pe care le vedem.
Investitorii instituționali investesc la Bitcoin
Ruffer este doar ultimul dintr-o linie în creștere de investitori instituționali, atât publici, cât și privați, care au investit în Bitcoin. Majoritatea acestor companii văd Bitcoin ca o acoperire împotriva degradării monedelor fiat. Pandemia de coronavirus a declanșat în special această devalorizare, majoritatea guvernelor apelând la „tipărirea banilor” pentru a ajuta la redresarea economică. În SUA, Rezerva Federală a tipărit miliarde de dolari în 2020, cu unul din cinci dolari în circulație fiind tipărit doar anul acesta.
Această creștere a interesului instituțional este probabil cel mai bine văzută de creșterea explozivă a Grayscale Bitcoin Trust. După cum a dezvăluit recent CEO-ul companiei, Barry Silbert, în cele 45 de zile de la 1 noiembrie, aproape că și-a dublat activele administrate.
Grayscale este acum cel mai mare deținător de Bitcoin din lume. Conform Vetle Lunde de la Arcane Research, firma deține acum 544.000 BTC, puțin sub 3% din oferta totală de Bitcoin.
Răspunde