Saylor: companiile Tesla și Fortune 500 vor cumpăra Bitcoin

Considerat de mulți din spațiul cripto ca fiind inițiatorul valului de adoptare a Bitcoin, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a vorbit recent despre viitorul criptomonedei. Într-un interviu acordat HyperChange, Saylor a prezis o creștere a participanților instituționali care cumpără BTC.

Până la jumătatea anului, MicroStrategy și-a modificat strategia de rezervă a comorilor pentru a se concentra pe Bitcoin. Principalul motiv din spatele schimbării a fost adoptarea unui activ de rezervă de valoare care să protejeze compania de inflația în dolar. Saylor a declarat:

Aveți astăzi energie monetară în valoare de 20 miliarde de dolari. Pierde 15% din puterea de cumpărare pe an. Veți pierde jumătate din această energie în 36 de luni, dacă nu o veți proteja.

Cauzată de măsurile Rezervei Federale SUA de combatere a efectelor asupra economiei Covid-19, creșterea ofertei monetare a dolarului a atins niveluri fără precedent. În acest sens, CEO-ul MicroStrategy a explicat că efectuarea unei investiții în BTC nu servește doar ca o acoperire, ci ca o modalitate de a dubla fondurile:

Dacă îl introduceți în Bitcoin, în loc să vă pierdeți jumătate din puterea de cumpărare, vă puteți aștepta în mod rezonabil să vă dublați puterea de cumpărare în fiecare an în următorii trei ani, deci de ce să nu puneți 1 miliard de dolari și va valora 8 miliarde de dolari în trei ani? . Dacă păstrați toți banii, veți avea garanția că veți pierde 10 miliarde de dolari din puterea de cumpărare. Este o garanție …

Dacă Tesla pune 1 miliard de dolari [în Bitcoin], își vor dubla banii în termen de 12 luni. Dacă pun 2 miliarde de dolari, vor genera probabil un câștig de 10 miliarde de dolari. Apropo, oricine ar putea să o facă. Dacă sunteți un tip de fonduri speculative, puneți un miliard în Bitcoin, pur și simplu îl puneți..

Bitcoin va fi adoptat de Facebook, Apple
După anunțul MicroStrategy, Square a fost următoarea companie care a făcut o mișcare importantă pe BTC. De atunci, se pare că în fiecare săptămână un jucător mare dezvăluie că a ocupat o poziție îndelungată în Bitcoin. Saylor consideră că este doar o chestiune de timp înainte ca companii precum Apple, Facebook și Microsoft să adopte „standardul Bitcoin”. De asemenea, el crede că primii care vor face acest lucru vor beneficia cel mai mult.

Cu cât te înscrii mai repede, cu atât ești mai bine. Și pe măsură ce oamenii se alătură, devine mai puternic și prețul crește. Dacă ești Tesla, vrei să fii primul pentru că Apple va plăti de două ori mai mult, iar apoi Google va plăti de două ori mai mult, iar Facebook va plăti de două ori mai mult și, în cele din urmă, toată lumea trebuie să se alăture, deoarece dacă nu te înscrii, tu O să pierdeți între 15% și 20% din puterea dvs. de cumpărare … Și în acest caz special, Bitcoin este răspunsul dominant și pe măsură ce oamenii încep să-și dea seama, va accelera tranziția și rata de adopție.

Saylor consideră că Bitcoin creează un „ciclu virtuos” în care adoptarea determină prețul BTC și invers. Această caracteristică îl face un activ care funcționează cu un „opus” dinamic față de cel al capitalului pe piața tradițională. Prin urmare, CEO-ul MicroStrategy a concluzionat următoarele:

Bitcoin este o rețea dominantă care este de neoprit … 99% dintre investitori nu o înțeleg, dar odată ce au înțeles-o, devine wow pentru ei.