Scăderea prețului Bitcoin: motive posibile pentru scăderea de peste 1.000 USD

Scăderea prețului Bitcoin: motive posibile pentru scăderea de peste 1.000 USD

Prețul Bitcoin a atins un nou maxim de 19.450 de dolari și a fost aproape de fostul său maxim istoric de peste 20.000 de dolari. Cu toate acestea, în câteva ore, Bitcoin a arătat o corecție puternică, prețul scăzând scurt la 16.200 USD. La momentul scrierii, BTC a reușit să se stabilizeze la 17.300 de dolari. Capitalizarea de piață a scăzut la 332,19 miliarde de dolari.

Mulți analiști au avertizat despre o corecție, inclusiv Bitcoin Brian Kelly și comerciantul Tone Vays. Într-un nou podcast de ieri, Vays a prezis o corecție de până la 14.000 de dolari. În plus, unele valori indică și o scădere a prețului, deși este probabil să fie ușoară. „Indicele Crypto Fear and Greed” a fost la niveluri record pe tot parcursul lunii noiembrie, indicând faptul că investitorii sunt prea „lacomi”.


Mai mult, corectarea a fost însoțită de o creștere a tranzacțiilor BTC de volum mare la diferite burse, astfel încât unele balene probabil au dorit să-și ia profiturile cu puțin înainte de marca de 20.000 de dolari și astfel să pună presiune pe preț. Ki Young Ju, fondatorul serviciului de analiză pe lanț CryptoQuant, a declarat pe Twitter că tot mai multe balene trimit BTC-uri la schimburi, dar că indicatorii pe lanț pe termen lung rămân urcători:

Media de intrare a tuturor schimburilor a crescut acum câteva ore. Indică faptul că balenele, relativ vorbind, au depus BTC $ la schimburi. Dar indicatorii pe lanț pe termen lung spun că presiunea de cumpărare prevalează. Încă cred că putem sparge 20k în câteva zile.

Între timp, firma de analiză a datelor Santiment descrie că Bitcoin încă desenează indicatori optimisti, dar există câteva valori care indică o corecție pe termen scurt. Rata fondului Bitmex este în prezent pozitivă, ceea ce înseamnă că există mai multe poziții long pe bursa de instrumente financiare derivate decât poziții short. În trecut, însă, tocmai în astfel de situații au avut loc corecții puternice, toate pozițiile long fiind lichidate printr-o vânzare. Santiment afirmă că BTC poate continua să crească, dar comercianții ar trebui să fie vigilenți:

Probabil că mai există încă un spațiu pentru BTC să crească, dar merită să fii cu ochii pe creșterea bruscă a ratei de finanțare pozitive (dacă se întâmplă), ca semn de avertizare pentru un posibil top.

În plus, activitatea pe rețelele sociale a crescut la un nivel local, ceea ce indică și o piață supraîncălzită. De îndată ce majoritatea investitorilor devin nervoși, vârful ar putea fi atins și ar putea urma o corecție corespunzătoare:

… o mișcare bruscă a mulțimii către Longs și creșterea volumului social vor fi probabil partea de sus pe măsură ce mulțimea se entuziasmează.