Șeful celui mai mare manager de active din lume a oferit o abordare oarecum optimistă a primei criptomonede din lume.

Potrivit unui raport al CNBC, marți, CEO al BlackRock Larry Fink a declarat că bitcoinul a „atras atenția” multor oameni și că piața

Potrivit unui raport al CNBC, marți, CEO al BlackRock Larry Fink a declarat că bitcoinul a „atras atenția” multor oameni și că piața criptomonedelor era încă relativ mică în comparație cu altele.

Vorbind marți cu fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, la Consiliul pentru relații externe, Fink a declarat că clasa națională de active a criptomonedelor poate „evolua” într-un activ de piață globală, a spus CNBC.

Potrivit raportului, Fink a mai spus că deținerea unei monede digitale are un impact real asupra dolarului american, făcându-l mai puțin relevant la scară globală pentru deținătorii internaționali de active pe bază de dolari. El a ridicat, de asemenea, întrebarea: „Modifică necesitatea dolarului ca monedă de rezervă?”

Comentariile sunt încă o aprobare relativ rară din partea unor jucători financiari tradiționali majori, dar urmează pe urmele unor vederi și mai bullish ale managerilor de fonduri speculative miliardare Stanley Druckenmiller și Paul Tudor Jones II, care alocă o parte din activele lor către bitcoin.

BlackRock este cel mai mare administrator de active din lume, cu peste 7,4 trilioane de dolari în active gestionate, potrivit site-ului web al managerului.