Societatea fără bănci „inevitabilă” din cauza cripto, spune CEO-ul Morgan Creek

Societatea fără bănci „inevitabilă” din cauza cripto, spune CEO-ul Morgan Creek

O lume fără bănci este inevitabilă datorită „evoluției naturale a tehnologiei”, potrivit unui director executiv de la Morgan Creek Capital, manager de investiții de miliarde de dolari.

CEO-ul companiei, Mark Yusko, crede că o „revoluție tăcută” alimentată de criptomonede precum Bitcoin (BTC) va conduce în cele din urmă lumea către o societate fără bancă.

Într-un interviu din 13 octombrie cu canalul YouTube brazilian Dash Dinheiro Digital, axat pe Dash, Yusko a spus că oamenii din întreaga lume vor putea, în timp, să “fie propria banca”.

În ciuda pretențiilor sale cu privire la o societate fără bănci, CEO-ul a menționat că nu înseamnă că băncile vor dispărea complet, afirmând:

„Vom avea în continuare nevoie de bănci să facă împrumuturi, monede digitale sau fiat digital pentru a merge împreună cu cripto-ul la bază. Dar ideea că ne mutăm într-o lume globală fără frontiere, iar statele naționale vor deveni mai puțin importante, sistemele globale vor deveni mai importante și puteți fi cetățean al lumii, spre deosebire de cetățeanul unui singur stat național . ”

Yusko este fondatorul, CEO și director de investiții al Morgan Creek Capital Management. Compania a fost înființată în 2004 pentru a oferi servicii de gestionare a investițiilor instituțiilor și familiilor bogate, precum și strategii discreționare pentru a ajuta clienții să construiască programe de investiții.

Morgan Creek Capital este cunoscută pentru gestionarea unei afaceri dedicate investițiilor în active digitale cunoscută sub numele de Morgan Creek Digital. Filiala este cofondată de Yusko și Anthony Pompliano. În august 2020, Pompliano a prezis că Bitcoin va capta în cele din urmă mai mult din piață decât aurul, încălcând pragul de 400.000 de dolari.