Sondaj: 90% dintre investitorii instituționali doresc să cumpere Bitcoin în următorii 10 ani

Sondaj: 90% dintre investitorii instituționali doresc să cumpere Bitcoin dupa reglementare

Evertas Insurance a realizat un sondaj care oferă noi date despre adoptarea Bitcoin ca investiție. Sondajul, realizat în iulie de firma de cercetare a pieței Pureprofile, a implicat fonduri de pensii, asigurători, fonduri suverane de avere, birouri de familie și alte instituții din Statele Unite și Regatul Unit.

Potrivit raportului, respondenții gestionează active estimate la 78,4 miliarde de dolari. Conform rezultatelor sondajului, un procent semnificativ din aceste active ar putea fi canalizat către piața criptomonedelor. Dintre cei chestionați, 26% au indicat că își vor crește „dramatic” investițiile în Bitcoin, Ethereum, Litecoin și alte criptomonede. În plus, sondajul a arătat că alți 67% dintre participanți se așteaptă ca investițiile lor în criptomonede să crească ușor. În general, mai mult de 90% dintre participanți intenționează să investească în active digitale, cripto-active și criptomonede în următorii 10 ani.

Motivele din spatele interesului crescut pentru Bitcoin

Potrivit rezultatelor sondajului, 84% dintre participanți își vor crește expunerea la Bitcoin deoarece „se așteaptă ca infrastructura de reglementare” să se îmbunătățească piața. 76% dintre respondenți se așteaptă la adoptarea și intrarea pe piață a fondurilor principale de servicii financiare. În plus, 80% dintre respondenți consideră că piața criptomonedelor va continua să crească și să ofere o lichiditate mai mare.

În ceea ce privește preocupările instituțiilor financiare chestionate, 56% erau „foarte îngrijorați” de lipsa polițelor de asigurare care să susțină investițiile în active cripto. Acest lucru a fost urmat de 54% care au răspuns că sunt „foarte îngrijorați” de practicile de lucru și procedurile de conformitate ale companiilor care furnizează servicii de cripto. Comentând rezultatele, J. Gdanski, CEO și fondator al Evertas, a spus:

Cercetările noastre arată că investitorii instituționali sunt entuziaști în ceea ce privește creșterea expunerii lor la criptomonede și la activele criptografice în general, dar există în mod clar multe probleme legate de infrastructura care susține aceste piețe care încă le preocupă. În mod clar, acestea trebuie abordate pentru a se realiza întregul potențial al investițiilor din partea investitorilor instituționali în active cripto.

După cum a raportat CNF, 2020 a fost un an important pentru adoptarea Bitcoin și a altor criptomonede de către instituțiile financiare. Printre cele mai importante fapte care explică acest lucru se numără creșterea fondului Bitcoin Grayscale la peste 4 miliarde de dolari, achiziționarea a peste 30.000 BTC de către MicroStrategy și declarații de la investitori legendari care au intrat pe piață, cum ar fi Paul Tudor Jones.

În conformitate, analistul Bloomberg, Mike McGlone, consideră că caracteristicile criptomonedei și condițiile actuale ale pieței vor aduce beneficii Bitcoin:
Bitcoin este un activ remarcabil cu aprovizionare fixă ​​care ar trebui să fie un beneficiar primar într-o perioadă cu potențial limitat în continuare de creștere a prețurilor acțiunilor și obligațiunilor, în opinia noastră.