S&P încă extrem de bullish – Va urmă această tendința și Bitcoin?

S&P încă extrem de bullish - Va urmă această tendința și Bitcoin?

Narațiunea unei corelații între prețul Bitcoin și aur este una foarte populară printre investitori. Aparent susținut de cresterea Bitcoin și metalul prețios din ultimele luni, Bitcoin s-a poziționat ca „aur digital”. Cu toate acestea, nu există încă un consens în acest sens.

Pentru unii analiști, Bitcoin continuă să fie corelat cu indicele S&P 500. Această altă narațiune a atins apogeul în timpul prăbușirii pieței tradiționale în luna martie a acestui an, când Bitcoin și piața cripto au avut „joia neagră”. În acea perioadă, Bitcoin a pierdut aproape 50% din valoarea sa în mai puțin de 24 de ore și s-a prăbușit paralel cu piața financiară tradițională.

Este corelația cu S&P 500 bună pentru Bitcoin?
De atunci, corelația dintre S&P 500 Index și Bitcoin pare să fi fost negativă pentru investitori. Prin intermediul Twitter, Plan B (analist) a susținut acum că corelația nu numai că a fost menținută, dar reprezintă și un scenariu optimist pentru Bitcoin.

Analistul a împărtășit următorul grafic care arată corelația aparentă. În plus, Plan B a declarat că Bitcoin a fost corelat cu S&P 500 încă din primul trimestru al anului 2018, când a început războiul comercial SUA-China. Apoi, după cum se poate observa mai jos, în timp ce corelația a crescut în primul trimestru al anului 2020 pentru a atinge un nivel maxim acum, după o scădere accentuată.

Conform Plan B, Rezerva Federală a Statelor Unite va pune din nou în practică relaxarea cantitativă pe care o încetase. Cu alte cuvinte, Rezerva Federală va începe din nou să stimuleze piața cumpărând acțiuni pentru a crește lichiditatea și a încuraja creditarea. Pe baza acestuia, Planul B a făcut următoarea predicție:



#Bitcoin și S & P500 se mișcă împreună.



Cu toate acestea, datele de la firma de analiză Skew arată că corelația dintre Bitcoin și S&P 500 a scăzut după vârf la jumătatea lunii iulie. Deși tendința este ascendentă, așa cum se arată în graficul de mai jos, corelația a fost relativ stabilă în ultimele săptămâni, comparativ cu graficul analistului Plan B.

După cum au menționat mai mulți analiști, Bitcoin a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai politicii de inflație a Fed. Deși dolarul american pare să atingă un nivel de suport, acesta a scăzut cu 3% după nivelul maxim anual din februarie. Comerciantul Bitcoin și fondatorul Quantum Economics, Mati Greenspan, prevede că această tendință va continua:

(…) Fed a fost de departe cea mai agresivă bancă centrală din această criză și, practic, au înecat piața lichidității în dolari. Deci presupunerea mea a scăzut. Însă am întârziat de mult o corecție în acest moment. Piețele continuă rar atât de mult într-o singură direcție.

Acesta este motivul pentru care interesul instituțional pentru Bitcoin a crescut. Așa cum a raportat CNF, gigantul MicroStrategy din Nasdaq a început să acumuleze Bitcoin ca atu de rezervă major pentru protejarea împotriva inflației în dolari. Fostul angajat Goldman Sachs, Raoul Pal, a stabilit o poziție similară cu cea a MicroStrategy. Pe termen lung, Pal a prezis că Bitcoin va depăși toate celelalte active, stocuri și metale prețioase.