Narațiunea unei corelații între prețul Bitcoin și aur este una foarte populară printre investitori. Aparent susținut de cresterea Bitcoin și metalul prețios din ultimele luni, Bitcoin s-a poziționat ca „aur digital”. Cu toate acestea, nu există încă un consens în acest sens.
Pentru unii analiști, Bitcoin continuă să fie corelat cu indicele S&P 500. Această altă narațiune a atins apogeul în timpul prăbușirii pieței tradiționale în luna martie a acestui an, când Bitcoin și piața cripto au avut „joia neagră”. În acea perioadă, Bitcoin a pierdut aproape 50% din valoarea sa în mai puțin de 24 de ore și s-a prăbușit paralel cu piața financiară tradițională.
Este corelația cu S&P 500 bună pentru Bitcoin?
De atunci, corelația dintre S&P 500 Index și Bitcoin pare să fi fost negativă pentru investitori. Prin intermediul Twitter, Plan B (analist) a susținut acum că corelația nu numai că a fost menținută, dar reprezintă și un scenariu optimist pentru Bitcoin.
Analistul a împărtășit următorul grafic care arată corelația aparentă. În plus, Plan B a declarat că Bitcoin a fost corelat cu S&P 500 încă din primul trimestru al anului 2018, când a început războiul comercial SUA-China. Apoi, după cum se poate observa mai jos, în timp ce corelația a crescut în primul trimestru al anului 2020 pentru a atinge un nivel maxim acum, după o scădere accentuată.

Conform Plan B, Rezerva Federală a Statelor Unite va pune din nou în practică relaxarea cantitativă pe care o încetase. Cu alte cuvinte, Rezerva Federală va începe din nou să stimuleze piața cumpărând acțiuni pentru a crește lichiditatea și a încuraja creditarea. Pe baza acestuia, Planul B a făcut următoarea predicție:
#Bitcoin și S & P500 se mișcă împreună.
Cu toate acestea, datele de la firma de analiză Skew arată că corelația dintre Bitcoin și S&P 500 a scăzut după vârf la jumătatea lunii iulie. Deși tendința este ascendentă, așa cum se arată în graficul de mai jos, corelația a fost relativ stabilă în ultimele săptămâni, comparativ cu graficul analistului Plan B.

După cum au menționat mai mulți analiști, Bitcoin a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai politicii de inflație a Fed. Deși dolarul american pare să atingă un nivel de suport, acesta a scăzut cu 3% după nivelul maxim anual din februarie. Comerciantul Bitcoin și fondatorul Quantum Economics, Mati Greenspan, prevede că această tendință va continua:
(…) Fed a fost de departe cea mai agresivă bancă centrală din această criză și, practic, au înecat piața lichidității în dolari. Deci presupunerea mea a scăzut. Însă am întârziat de mult o corecție în acest moment. Piețele continuă rar atât de mult într-o singură direcție.
Acesta este motivul pentru care interesul instituțional pentru Bitcoin a crescut. Așa cum a raportat CNF, gigantul MicroStrategy din Nasdaq a început să acumuleze Bitcoin ca atu de rezervă major pentru protejarea împotriva inflației în dolari. Fostul angajat Goldman Sachs, Raoul Pal, a stabilit o poziție similară cu cea a MicroStrategy. Pe termen lung, Pal a prezis că Bitcoin va depăși toate celelalte active, stocuri și metale prețioase.
Răspunde