Square pune 1% din totalul activelor în Bitcoin, cu o investiție surpriză de 50 milioane USD

Square pune 1% din totalul activelor în Bitcoin, cu o investiție surpriză de 50 milioane USD

Square, compania de plăți condusă de CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat joi că a cumpărat 4.709 de bitcoin, o investiție de 50 de milioane de dolari reprezentând 1% din activele totale ale firmei.

Square crede că criptomoneda este un instrument de abilitare economică și oferă o modalitate prin care lumea poate participa la un sistem monetar global, care se aliniază scopului companiei „, a declarat compania într-un comunicat.

„Credem că bitcoinul are potențialul de a fi o monedă mai omniprezentă în viitor”, a declarat Amrita Ahuja, CFO Square. „Pentru o companie care construiește produse bazate pe un viitor mai incluziv, această investiție este un pas în acea călătorie”.

Caracterizat de Square ca o investiție bazată pe misiune, cumpărarea de 50 de milioane de dolari a lui Square vine pe fondul neînțelegerii publice a lui Dorsey asupra responsabilității corporative cu un alt CEO cripto-prietenos, Brian Armstrong al Coinbase.

Square este, de asemenea, acum a doua firmă de tehnologie care conteaza mult pe bitcoin în ultimele luni după ce MicroStrategy, o firmă de business intelligence, a încoronat cripto-ul drept activul său de rezervă al trezoreriei.

MicroStrategy a investit 425 de milioane de dolari în bitcoin, conform unei serii de dezvăluiri care a pompat valoarea acțiunii și a dezvăluit CEO-ul său, Michael Saylor, ca fiind un maximalist bitcoin neașteptat de vocal.

Dar investiția bitcoin a Square este mult mai în conformitate cu identitatea sa corporativă și serviciile de afaceri decât a fost cazul MicroStrategy.
Aplicația Cash’s Square este un punct critic de intrare bitcoin pentru mulți investitori cu amănuntul. A devenit un factor important de venituri pentru fintech-ul cotat la bursă.