Top 10 se va schimba dramatic in 2021

Top 10 se va schimba dramatic in 2021

Doi experți importanți în spațiul criptomonedelor și-au prezentat acum lista primelor 10 criptomonede prin capitalizare de piață în 2021 și au explicat că câteva dintre cele mai bune criptomonede de astăzi nu ar putea face altfel decât Peercoin și Compania. Unul dintre analiști a fost CEO-ul lui Messari, Ryan Selkis, care a explicat într-un tweet că o serie de criptomonede cu capitalizare de piață mică și medie au potențialul de a ajunge in top 10.


Potrivit Selkis, XRP, Bitcoin Cash (BCH), Tether (USDT), Bitcoin SV (BSV), Litecoin (LTC) și EOS (EOS) și-ar putea pierde statutul in primele zece criptomonede. În schimb, Selkis se așteaptă ca Bitcoin și Ethereum să își păstreze pozițiile de top. După aceea, însă, lucrurile vor deveni interesante. Pe lista Selkis, Polkadot (DOT) este pe locul trei. Cu toate acestea, proiectul fostului cofondator Ethereum, Gavin Wood, încă așteaptă lansarea Mainnet.

Cu o lună în urmă, Messari a declarat într-un raport că Polkadot, finanțat de Fundația Web3, este unul dintre cele mai bune proiecte finanțate și ar putea apărea ca un potențial concurent la Ethereum:

Polkadot este unul dintre cei mai bine-finanțați și mai cunoscuți concurenți Ethereum care concurează pe piață.

Potrivit Selkis, Binance Coin (BNB) se va ridica pe locul 4 ca moneda de utilitate, cu o promisiune de mare valoare. Mai mult, Cardano și Tezos ar putea ocupa locul al cincilea și al șaselea. Locul al șaptelea, potrivit Selkis, va fi luat de jetonul utilitar Bitfinex UNUS SED LEO (LEO).

CEO-ul Messari se așteaptă, de asemenea, la un salt mare de la DeFi-Token Compound (COMP). Protocolul DeFi a provocat deja o agitație în ultimele săptămâni după ce a atras milioane de capitaluri și a înlocuit Maker (MKR) ca cea mai mare aplicație DeFi. O altă caracteristică izbitoare a listei Selkis este faptul că Monero (XMR) și Zcash (ZEC) sunt pe locul nouă și al zecelea, ceea ce înseamnă că Selkis prevede indirect o cerere tot mai mare de monede de confidențialitate.