Un investitor legendar dezvăluie că cea mai mare poziție a sa este Bitcoin (BTC)

Pe măsură ce Bitcoin se apropie de reevaluarea nivelurilor de rezistență, tranzacționând la 19.100 dolari, continuă să apară știri despre adoptarea sa. Două figuri proeminente din lumea investițiilor au dezvăluit acum că cel mai mare pariu al lor este BTC, consolidând teza conform căreia 2020 a fost unul dintre cei mai importanți ani pentru criptomonedă ca activ care câștigă teren în mainstream.

Comerciant și analist veteran cu peste 40 de ani de experiență, Peter Brandt, a declarat într-o postare recentă că Bitcoin este în prezent cea mai mare investiție a sa în termeni procentuali, alături de proprietăți imobiliare. În ultimele săptămâni, Brandt a prezis o scădere a prețului BTC care ar putea readuce criptomoneda la 12.000 de dolari.

Brandt își bazează predicția pe comportamentul Bitcoin în timpul pieței bull între 2015 și 2017, când a atins un maxim istoric de aproape 20.000 de dolari. La acel moment, criptomoneda avea 9 corecții de până la 37% în 14 săptămâni, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Bitcoin BTC

Cu toate acestea, din septembrie, Bitcoin a avut doar două corecții de 10%, astfel încât este posibil să se deducă că piața taurului abia începe. Prin urmare, Brandt crede că vârful nu a fost atins. Trader-ul veteran a adăugat:

Interesantul cu privire la psihologia speculației pieței este acesta – mulți dintre cei care tranzactioneaza  care au jurat că vor fi cumpărători cu o scădere mare atunci când prețul a fost peste 19.000 de dolari vor deveni de fapt vânzători sub 15.000 de dolari.

Raoul Pal merge pe Bitcoin
Brandt și-a făcut dezvăluirea ca răspuns la „pariul” fostului angajat al lui Goldman Sachs, Raoul Pal. Într-o decizie pe care a numit-o „iresponsabil de lungă”, Pal își va vinde tot aurul pentru o investiție în Bitcoin și Ethereum la un raport de 80/20, respectiv:

Nu dețin altceva (cu excepția unor obligatiuni și a altor $). 98% din valoarea mea netă lichidă.

Pal vede posibilitatea ca Ethereum să depășească Bitcoin, dar afirmă că această predicție se bazează doar pe o „presimțire”. Prin urmare, el a pus mai mulți bani în BTC pentru că este „pariul ușor”. Această mișcare este în concordanță cu poziția lui Pal față de Bitcoin, pe care a exprimat-o în repetate rânduri cu voce tare în ultimele săptămâni.

Pal crede că Bitcoin va ajunge la 150.000 de dolari în următorul ciclu ascendent și chiar această cifră este „conservatoare”. Într-un interviu cu Giovanni Pigni, el a spus următoarele despre interesul instituțional pentru Bitcoin:

Cunosc o mulțime de oameni din industrie, toți sunt la bordul clienților instituționali, birourilor de familie, dotărilor, într-un ritm enorm. Dar 20.000 de dolari aici nu sunt aceiași cu 20.000 de dolari de atunci (în 2017). Pe atunci, a crescut de 100 de ori când a ajuns la 20.000 de dolari, nici măcar nu am început încă acest lucru.

Mai târziu, când lucrurile devin speculative, vom vedea ceva similar care se poate juca. Dar diferența este că în cazul în care acești tipi greșesc, spun că „Oamenii nu sunt la fel de interesați.” Da, dar banii adevărați sunt interesați și asta schimbă jocul.

În ultimele săptămâni, cel mai mare catalizator pentru Bitcoin a fost probabil criza economică cauzată de pandemia COVID-19. Performanța criptomonedei a dovedit că este mai profitabilă decât alte active tradiționale în situații extreme. Indiferent, Pal a mai spus că Bitcoin va obține câștiguri și mai mari în 2021, chiar dacă răspândirea coronavirusului este încetinită sau situația se agravează:

Bitcoin va merge bine și în asta. Deci, avem ambele scenarii aproape, nu am văzut niciodată o configurație de genul acesta, în care aproape că ambele scenarii se joacă că nu contează dacă primiți corect apelul macro sau nu, deoarece ambele echivalează cu același lucru și asta e cu adevărat interesant.