Un investitor veteran se răzgândește în ceea ce privește Bitcoin și declara: Bitcoin este un refugiu sigur

Un investitor veteran se răzgândește în ceea ce privește Bitcoin și declara: Bitcoin este un refugiu sigur

Într-un interviu acordat organizației internaționale de știri Reuters, veteranul investitor George Ball a dezvăluit că și-a schimbat părerea despre Bitcoin și alte criptomonede. Ball, CEO al firmei de servicii financiare Sanders Morris Harris și fostul CEO al Prudential Securities, consideră că Bitcoin poate fi cea mai bună opțiune pentru investitorii care caută un refugiu sigur din măsurile economice ale Fed.

Ball a recunoscut că este un adversar de mult timp al Bitcoin, al industriei blockchain și a criptomonedelor. Cu toate acestea, măsurile recente luate de guvern și FED pentru a combate efectele pandemiei coronavirusului i-au schimbat părerea. Ball a spus asta despre Bitcoin și situația actuală:Nu am mai spus acest lucru până acum și am fost întotdeauna un adversar al criptomonedelor  și a blockchain-ului, dar dacă priviti chiar acum, guvernul nu poate stimula piețele pentru totdeauna. Fluxul de lichiditate se va încheia. Mai devreme sau mai târziu, guvernul trebuie să înceapă să plătească pentru toate stimulele, deficitele și subvențiile foarte inteligente și bine meritate pe care le oferă oamenilor.Bitcoin ca un refugiu sigur
Când a apărut pandemia coronavirusului, piața financiară tradițională s-a prăbușit și Bitcoin a urmat exemplul. Cu toate acestea, prima criptomoneda prin capitalizarea de piață s-a consolidat în ceea ce privește performanța din ultimele luni. La momentul presei, Bitcoin se tranzactioneaza în jurul pretului de 11.850 de dolari, cu previziuni bullish (de crestere).

Prin urmare, pare a fi o opțiune mai bună decât alte active tradiționale, cum ar fi acțiunile și în special moneda fiat. În acest sens, Ball a spus că măsurile viitoare ale guvernului pentru stimularea economiei ar putea avea efectul opus și îi pot determina pe investitori să-și pună banii în Bitcoin:


Vor crește impozitele atât de mari? Sau, dacă nu, vor tipări bani? Dacă imprimă bani, asta va dezactiva moneda. Și probabil, chiar și lucruri precum TIPS – valori mobiliare protejate împotriva inflației de la Trezorerie – pot fi corupte, iar investitorul foarte bogat sau comerciantul se va orienta probabil către Bitcoin sau ceva asemănător ca o baza.


Ball a adăugat că investitorii ar putea de asemenea să apeleze la Bitcoin ca un refugiu sigur de la impozitele pe care guvernul ar putea încerca să le implementeze. Pe termen scurt, Ball consideră că criptomonedele ar putea fi utilizate ca investiții speculative:Noțiunea nu este prea mare pentru a căuta un refugiu fiscal, ci pentru a avea ceva ce nu poate fi subminat de guvern și nu va deveni fara valoarea … Bitcoin sau o altă criptomonedă devine fie un activ pe termen lung avand rolul  „Vreau să fac un refugiu sigur pentru banii mei”, fie un pariu speculativ pe termen scurt.