Un oraș japonez apelează la tehnologia blockchain pentru alegerile locale

Un oraș japonez apelează la tehnologia blockchain pentru a permite locuitorilor să voteze online la alegerile locale.

Potrivit unui anunț de joi, compania blockchain din Tokyo, LayerX, și furnizorul de soluții de identificare digitală xID s-au unit pentru a construi o platformă de vot „sigură și convenabilă” pentru orașul Kaga din prefectura Ishikawa.

Orașul speră că inițiativa va aborda unele preocupări legate de votul online și va face mai convenabil pentru persoanele în vârstă care locuiesc în zone mai îndepărtate ale jurisdicției să voteze politicile orașului.

LayerX a dezvoltat un protocol de vot electronic care „echilibrează transparența procesului de vot și confidențialitatea conținutului de vot”. Între timp, xID este specializat în sisteme de identitate digitală.

LayerX a spus „este posibil să construim o tehnologie de votare electronică extrem de convenabilă” prin combinarea celor două soluții.

Deși votul prin mijloace electronice este deja disponibil și legal în Japonia, stabilitatea și costurile asociate anumitor dispozitive de vot sunt o problemă, potrivit companiilor.

„Votarea prin internet prezintă mai multe provocări, precum prevenirea votului dublu, obstacole tehnice ridicate pentru păstrarea secretelor de vot și costul dispozitivelor de vot”. Companiile au declarat că blockchain-ul a fost selectat de orașul Kaga, deoarece este „rezistent la manipulare” și „transparent”.

Votul blockchain este un caz de utilizare frecvent citat pentru tehnologie și au fost lansate diverse proiecte în acest scop. Mai ales, probabil, platforma de vot Voatz a fost implicată în mai multe alegeri ale orașelor și statelor americane, dar a fost criticată și de problemele de securitate cu aplicația sa.

În Kaga, dacă efortul de vot se dovedește a fi un succes, alte opțiuni pentru tehnologia blockchain vor fi considerate ca un mijloc de rezolvare a altor probleme din oraș.