Venezuela mărește plățile Bitcoin pentru importurile din Iran și Turcia

Venezuela mărește plățile Bitcoin pentru importurile din Iran și Turcia

Potrivit unui raport de investigație al RunRun.es, Venezuela intenționează să își mărească utilizarea Bitcoin pentru a plăti importurile pentru a ocoli sancțiunile financiare impuse de Statele Unite.

RunRun.es, care a fost fondat de jurnalistul de investigație venezuelean Nelson Bocaranda, a citat surse anonime de la banca centrală a țării care susțin că „plățile către companii din țările aliate, cum ar fi Iranul și Turcia, au fost efectuate folosind Bitcoin”.

Nu este clar în ce constau aceste importuri, cu toate acestea, Turcia și Iranul furnizează în prezent țării hrană și combustibil în schimbul aurului.

Guvernul președintelui Venezuela, Nicolás Maduro, și-a promovat criptomoneda „Petro” susținută petrolier, ca mijloc de schimb atât pe plan internațional, cât și pe plan intern, de la lansarea simbolului în 2018. Cu toate acestea, adoptarea slabă a Petro a forțat regimul să exploreze alte cripto-monede. active, inclusiv Bitcoin și Ethereum.

Maduro a început să amenințe public utilizarea Bitcoin și a altor active criptografice ca mijloc de a ocoli sancțiunile în septembrie, proclamând că administrația sa va folosi în curând „toate criptomonedele din lume, publice, de stat sau private, pentru comerț intern și extern”.

Pe 8 octombrie, Adunarea Națională a Venezuelei a adoptat Legea anti-blocadă, acordând alte competențe executive pentru a ocoli sancțiunile impuse țării, inclusiv pentru a autoriza crearea sau utilizarea oricărui activ criptografic ca instrument monetar.

Guvernul venezuelean a înființat „Centrul de producție de active digitale”, un depozit de exploatare Bitcoin în noiembrie, pe măsură ce țara și-a sporit dependența de criptomonede.

Săptămâna trecută, guvernul venezuelean și-a lansat schimbul de criptomonede, susținut de Superintendența Criptoactivă Națională, pentru a permite cetățenilor să schimbe Bolivari cu Bitcoin.

De asemenea, Iranul a pus în aplicare o lege pentru a utiliza Bitcoin pentru a plăti importurile, într-un efort de a reduce presiunea asupra economiei deja fragile a țării.