Vești bune pentru Bitcoin și Ethereum, CFTC introduce un nou cadru de reglementare

Vești bune pentru Bitcoin și Ethereum, CFTC introduce un nou cadru de reglementare

Comisia de tranzacționare a mărfurilor de mărfuri (CFTC) a ajuns la un consens între partidele politice pentru a crea și aproba „Planul strategic 2020-2024”. Regulatorul Statelor Unite și-a stabilit obiectivul de a îmbunătăți inovația și reglementarea pentru participanții la piață. În acest sens, autoritatea de reglementare a declarat că se va adresa:

(…) riscurile și oportunitățile care decurg din „mărfuri din secolul XXI”. Vom dezvolta un cadru holistic pentru a promova inovația responsabilă în activele digitale.

Bitcoin 2024: Noul cadru legal ar putea spori adopția

Autoritatea de reglementare a SUA a recunoscut că Bitcoin și Ethereum fac parte din această categorie de „mărfuri noi”. Prin urmare, în următorii câțiva ani, ambele criptomonede s-ar putea bucura de aprobarea deplină a unei instituții și a unui cadru legal. În consecință, o nouă eră a adopției ar putea ajunge în următorii ani. În planul său strategic, CFTC recunoaște că mai are un drum lung de parcurs în acest domeniu. În plus, aceasta afirmă că modul în care acesta reglementează contează la fel de mult cu ceea ce reglementează. Prin urmare, instituția va fi ghidată de următoarele:

(…) vom fi ghidați de rezultatele importante ale rezistenței, evitând riscul sistemic și îmbunătățim integritatea piețelor derivatelor și promovând interesele Main Street.

În plus, autoritatea de reglementare va implementa noua abordare de reglementare propusă de președintele său, Heath Tarbert. În încercarea de a menține conducerea Americii în domeniul inovației, Tarbert a propus un sistem de principii care să înlocuiască regulile fixe. În acest fel, autoritatea de reglementare va avea mai multă libertate pentru a reglementa active noi, cum ar fi criptomonedele, în timp ce nu va mai aplica reglementări învechite care îl împiedică să își facă treaba. CFTC a declarat că pentru Planul strategic:

(…) vom sublinia principiile la care ne așteptăm ca industria să adere. Dacă este cazul, o abordare de principiu poate ajuta piețele noastre să rămână corecte, inovatoare și vibrante.

Președintele CFTC a fost mulțumit de aprobarea unanimă pe care a primit-o pentru plan. El a menționat, de asemenea, că, spre deosebire de anii precedenți, autoritatea de reglementare a fost în măsură să creeze un document scurt și concis cu privire la obiectivele CFTC. În acest sens, Tartbert a declarat:

Acesta va ghida ultima dintre problemele pendinte ale CFTC până la finalizare și va poziționa mai bine agenția pentru a aborda viitorul nescris.

În cadrul Planului strategic, autoritatea de reglementare va încerca să consolideze piața instrumentelor derivate. CFTC va promova transparența și lichiditatea pentru activele aflate sub jurisdicția sa. Acest lucru ar putea reduce numărul de criptomonede și active digitale care obțin clasificarea mărfurilor, cum ar fi monedele de confidențialitate Monero, Dash, Zcash. După cum a raportat CNF, această problemă este una dintre cele mai importante în prezent în spațiul criptomonedelor.