Visa pilotează un nou produs pentru a permite băncilor să ofere servicii Bitcoin

Visa pilotează un nou produs pentru a permite băncilor să ofere servicii Bitcoin

Cu doar câteva zile în urmă, CEO-ul Visa, Alfred Kelly, a susținut ca Bitcoin este o investiție sigură. Acum, compania de procesare a plăților face un alt pas important în această direcție, anunțând integrarea BTC și a altor criptomonede în rețeaua sa de plăți.

Potrivit unui comunicat de presă, Visa s-a asociat cu First Boulevard, o bancă axată pe creșterea averii în comunitatea de origine africană din Statele Unite. Cooperarea va permite clienților băncii să cumpere și să tranzacționeze criptomonede și active digitale prin intermediul unui „nou set de API-uri de criptare” dezvoltat de Visa. Gigantul plăților a declarat:

Pilotul va servi ca un prim pas cheie în susținerea capabilităților API care ajută clienții Visa suplimentari să acceseze și să integreze caracteristicile cripto în oferta lor de produse și se preconizează că va fi lansat mai târziu în acest an.

Ne-am propus să facem din Visa podul dintre monedele digitale și rețeaua noastră globală de 70 de milioane de comercianți și astăzi suntem rețeaua de lider pentru portofele cripto, cu 35 de platforme cripto care aleg să emită cu Visa. Cu acest program pilot, dorim să extindem valoarea Visa clienților noștri neobancari și ai instituțiilor financiare, oferind o punte ușoară către activele cripto și rețelele blockchain.


Programul pare să se contureze în concurență cu serviciile de cripto PayPal. Anunțat la sfârșitul anului 2020 pentru clienții din Statele Unite, se așteaptă ca PayPal să le permită clienților săi internaționali să poată achiziționa Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede în 2021