Vitalik Buterin dezvăluie avantaje și noi caracteristici ale Ethereum 2.0

Vitalik Buterin dezvăluie avantaje și noi caracteristici ale Ethereum 2.0

Tranziția în protocolul de consens Ethereum de la proof-of-work la proof-of-stake este unul dintre cele mai așteptate evenimente din spațiul crypto. Într-un interviu recent pentru podcastul Unchained, co-creatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a dezvăluit câteva detalii despre funcționarea Ethereum 2.0 și despre dezavantajele sale.

Potrivit lui Buterin, Ethereum 2.0 va avea caracteristici care îl vor face o platformă „mai tehnică”. În acest sens, utilizatorii cu mai puțină experiență și cunoștințe tehnice vor găsi platforma mai puțin accesibilă. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra adoptării Ethereum. Buterin a declarat următoarele:În „Proof of Stake”, de exemplu, unul dintre dezavantajele sale este că este cu siguranță un pic mai complex din punct de vedere tehnologic, deoarece trebuie să te ocupi de validatori. Trebuie să vă dați seama care este procesul pentru conectarea validatorilor și care este procesul pentru care se deconectează validatorii. Și în protocol se întâmplă o mulțime de gestiuni.

În plus, co-creatorul Ethereum a subliniat importanța prețului ETH pentru securitatea rețelei. Buterin a spus că acest aspect este mai important decât alte aspecte, cum ar fi furnizarea criptomonedei. Prin urmare, politica monetară a Ethereum va varia între stabilitatea ofertei de ETH, prețul acesteia și stabilitatea securității. În plus, co-creatorul Ethereum a spus că o emisie negativă de ETH se încadrează în limitele posibilităților pentru criptomonedă. Buterin a declarat:Dacă te uiți la taxele de tranzacție pentru Ethereum în ultimele săptămâni, vei vedea că acestea au fost între 2000 și 5000 ETH pe zi. Dacă îl extindeți la un an, atunci vedeți că acesta trece între 700.000 și 1.700.000 ETH pe an, care este mai mare decât emiterea cu proof-of-stake.

Înjumătățirea Bitcoin sau sectorul DeFi al lui Ethereum, care conduce raliul monedelor?

În ultimele zile, Ethereum a fost una dintre criptomonedele cu cele mai mari cresteri din top 20. La momentul publicării, ETH se tranzacționează la 386 uSD cu o crestere de 0.14% în ultimele 24 de ore. În graficele săptămânale și lunare, ETH prezintă cresteri de 22,44% și 64,85%.

În urmă cu doi ani, în august 2018, Ethereum se tranzacționa în gama de 400 de dolari. Recent, criptomoneda a reușit să atingă acest interval. Raliul pare a fi motivat de hype-ul în jurul lansării Mednet testnet, ultimul înainte de lansarea Eth 2.0. Pe lângă creșterea sectorului DeFi în Ethereum.

În comunitatea crypto, a apărut o dezbatere între maximalistii Bitcoin și alți utilizatori care resping teoria conform căreia raliul zilelor trecute a fost motivat de reducerea la jumătate a Bitcoin (halving).

Mai jos puteți vedea interviul complet cu co-creatorul Ethereum: