Vor urma și alte companii” – MSTR creste cu 9% după ce a cumpărat Bitcoin

Vor urma și alte companii” - MSTR creste cu 9% după ce a cumpărat Bitcoin

Firma cotată la Nasdaq MicroStrategy (MSTR) continuă să cumpere Bitcoin (BTC) în valoare de sute de milioane de dolari, rezulatul fiind ca prețul acțiunilor companiei au crescut cu peste 9% pe 16 septembrie.

Acțiunile MSTR se recuperează până la nivelurile avute inainte de Covid-19 după cumpărarea Bitcoin,
MicroStrategy a anunțat pentru prima dată că firma cumpără Bitcoin pe 11 august, după care prețul acțiunilor sale a crescut cu peste 10%.

Acum, prețul MSTR a crescut din nou în mod similar după ce a confirmat ieri că au cumpărat peste 38.000 BTC în valoare de 425 milioane USD la un preț mediu de 11,111 USD.

“Tocmai am avut realizarea îngrozitoare că stăm deasupra unui cub de gheață de 500 de milioane de dolari care se topește”, a declarat CEO-ul Michael Saylor pentru Coindesk.„Aceasta nu este o speculație. Aceasta a fost o strategie corporativă deliberată pentru a adopta un standard bitcoin. ”


Datavetaren, un inginer de software pseudonim, a declarat că alte companii vor urma MicroStrategy. El a scris:„MicroStrategy adoptă un standard #bitcoin. Vor urma și alte companii. În cele din urmă, vor urma băncile centrale (Elveția probabil va fi prima.) Un nou standard de aur pentru era digitală. Un stoc neutru de valoare va crea mai multe controale și solduri pentru guverne. ”


Care sunt riscurile strategiei de acumulare Bitcoin a MicroStrategy?

Potrivit lui Joe Weisenthal, gazda filmului „Ce ți-ar fi dor?” pe Bloomberg, veniturile MicroStrategy au scăzut constant din 2013.


Compania avea nevoie de noi modalități de a extinde și de a câștiga expunerea la Bitcoin și de a face din BTC activul său principal de trezorerie devine rapid una dintre strategiile sale majore.

De obicei, activele de refugiu sigur, cum ar fi aurul și imobilele, sunt percepute ca o acoperire împotriva inflației. Ele sunt mai degrabă ca asigurări decât investiții, oferind echilibru portofoliului.

Bitcoin are potențialul de a le atinge pe ambele; ar putea acționa ca o acoperire împotriva inflației și ar putea depăși performanța multor clase de active în timp.

Barry Silbert, CEO al Grayscale, a declarat că achiziția ar putea deveni cea mai proastă sau cea mai inteligentă decizie a CEO-ului din toate timpurile.

Există o cantitate enormă de riscuri pe care MicroStrategy le asumă pentru a asigura o deținere atât de mare a BTC. Dar dacă BTC crește exploziv pe termen lung, ar putea fi un catalizator semnificativ pentru stoc. Silbert a spus:


„Acest lucru va intra în istorie ca una dintre cele mai inteligente sau cele mai rele decizii ale CEO-ului din toate timpurile. Despre aceasta se vor scrie studii de caz și cărți. Oricum ar fi, a fost nevoie de curaj enorm pentru un CEO al companiei publice și îl felicit pentru curaj. ”