YFI bazat pe Ethereum valorează mai mult decât Bitcoin – Messari consideră că este ieftin

YFI bazat pe Ethereum valorează mai mult decât Bitcoin - Messari consideră că este ieftin

Proiectat să fie un jeton cu valoare zero la lansare, YFI a devenit unul dintre cele mai apreciate active de pe piața cripto. Tokenul protocolului EtFium DeFi are un preț de 13.564 USD cu un câștig de 330,6% în ultimele 30 de zile. În momentul publicării, prețul YFI era cu aproximativ 15% mai mare decât prețul Bitcoin, care era de 11.392 dolari. În ciuda acestui fapt, compania de cercetare Messari estimează că simbolul YFI este încă unul dintre cele mai subevaluate de pe piața DeFi.

YFI este al doilea cel mai subevaluat proiect DeFi

Protocolul year.finance urmărește să „industrializeze” mecanismul de creștere a randamentului. În acest fel, investitorii pot folosi platforma pentru a depune fonduri și pentru a obține cele mai mari rentabilități, fără a trebui să parcurgă procesul complicat de cunoaștere a celor mai bune platforme cu cele mai mari rentabilități din sector.

Prin urmare, yearn.finance a introdus un concept cunoscut sub numele de “Vaults”. Prin intermediul lor, investitorii trebuie doar să depună fondurile, în timp ce sunt alocați în protocoale cu cele mai bune rentabilități. În acest context, yearn.finance constituie un model economic cu două componente de bază: optimizarea creditării și optimizarea producției agricole.

Potrivit analistului Messari, Ryan Watkins, YFI percepe o taxă de subvenție de 5% și o taxă de retragere de 0,5% pentru ca utilizatorul să își retragă fondurile. În acest fel, protocolul DeFi a devenit „doar o mașină de producție industrială” în doar două luni. În acea perioadă, protocolul a obținut 390 milioane USD în valoare totală blocată în protocol.

Watkins a menționat, de asemenea, că YFI produce în prezent numerar la o rată anuala de 21 de milioane de dolari. Analistul a mai afirmat că, pe baza acestui fapt și cu capitalizarea de piață a anului (390 milioane dolari), YFI are o rată de preț-la-vânzare (P / S) de 20x.

Indicatorul compara cât valorează un activ în raport cu veniturile sale. După cum se poate observa mai jos, această rată este a doua cea mai mică din sectorul DeFi după LUNA. Un P / S scăzut este un indicator că un activ, în acest caz simbolul YFI, este subestimat. În comparație, CRV-ul Curve Finance are un S / O de 1568x, ceea ce, în schimb, indică faptul că jetonul poate fi supraevaluat.


Raportul preț-la-cheltuieli (PE) al YFI, așa cum susține Watkins, este practic același cu rata P / S. Aceasta înseamnă că, dacă toți deținătorii de YFI și-ar participa fondurile, ar primi un profit anual de 5%. În prezent, doar 12% din YFI se află în grupuri de investiții, prin care deținătorii de YFI primesc un randament anual de 42%, ceea ce implică un raport de 2,4x PE.


Analiza cercetătorului Messari indică astfel că prețul YFI poate crește și mai mult. În plus, randamentele pe care YFI le oferă deținătorilor săi sunt încă relativ mari.

Un alt motiv pentru care prețul YFI ar putea crește este introducerea unei asigurări până la sfârșitul anului. Proiectul yinsure.finance va avea ca scop introducerea unei asigurări token. În funcție de succesul proiectului, noii investitori ar putea intra în sectorul DeFi, deoarece văd că există mai multe garanții pentru a-și proteja investiția.