Zvon: PayPal ofera brokeraj Bitcoin prin parteneriatul cu Paxos

Potrivit unor surse din portalul de știri Coindesk, gigantul de plăți PayPal pregătește un parteneriat cu Paxos. Ambele entități ar putea face echipă pentru a permite tranzacționarea cu Bitcoin și eventual cu alte criptomonede pe PayPal. Serviciul ar putea fi oferit prin intermediul recent lansat Paxos Crypto Brokerage.

Zvonul vine la doar o săptămână după ce Paxos Trust a lansat serviciul său de brokeraj cripto, Paxos Crypto Brokerage. Produsul le permite companiilor să integreze cumpărarea și vânzarea funcțiilor de cripto și de stocare în aplicațiile lor. Potrivit lui Paxos, este o soluție bazată pe API, care este ușor de utilizat și, de asemenea, ia în considerare aspectele de reglementare.

Cumpărați Bitcoin prin PayPal direct?
Deși sursele Coindesk nu dezvăluie ce criptomonede ar putea oferi PayPal dacă parteneriatul este confirmat, este foarte probabil să ofere cel puțin Bitcoin pentru a fi achizitionat prin intermediul PayPal. Cu toate acestea, nu există o certitudine. Cel mai recent, într-o scrisoare către Comisia Europeană, gigantul de plăți a recunoscut creșterea Bitcoin și a declarat un interes pentru criptomonede, deoarece acestea facilitează și îmbunătățesc serviciile financiare și procesarea plăților existente.

Sursele Coindesk indică faptul că PayPal și Paxos își pot anunța acordul cândva în această săptămână. Dacă este confirmat, PayPal va deveni una dintre cele mai mari companii mainstream care adaptează tranzacționarea criptomonedelor.

În prezent, PayPal are aproximativ 325 de milioane de utilizatori în întreaga lume și astfel serviciul de brokeraj Paxos ar putea aduce nou capital pe piața cripto și să aibă un impact pozitiv pe termen scurt. CEO-ul și co-fondatorul Paxos, Charles Cascarilla, a declarat recent că adoptarea în creștere a criptomonedelor de către companii și instituții este începutul unei revoluții:

Revoluția activelor digitale a început și tot mai multe companii (…) o văd. Cu Paxos Crypto Brokerage, companiile pot beneficia de expertiza și conformitatea cu reglementările noastre pentru a integra ușor și în siguranță cripto în aplicațiile lor. Suntem mândri să oferim infrastructură pentru piața financiară care să susțină un viitor financiar digital deschis.

După cum a raportat CNF, zvonurile conform cărora PayPal va introduce un serviciu de tranzacționare cu Bitcoin circulă încă din a doua jumătate a lunii iunie. La acea dată, o altă sursă a spus că gigantul de plăți va oferi achiziții directe de Bitcoin și alte criptomonede prin intermediul filialei sale Venmo.